Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos

Bulvių košė - skanus ir švelnus patiekalas, kurį galima greitai paruošti. Ją galima gardinti beveik viskuo, o žirneliai ir mėtos puikiai suteikia gaivumo ir neįprasto skonio. Ypatingo skonio bulvių košei galite suteikti žolelėmis arba mėgstamu padažu. Patiekalui paruošti neužtruksite ilgiau nei 20 minučių, o jo skonis tikrai bus įsimintinas. Puikus garnyras šventiniam stalui!
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos Žingsnis 1
Nulupkite bulves nuo odelės, nuplaukite jas. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol gumbai suminkštės.

Žingsnis 2

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos Žingsnis 2
Žirnius virkite apie 5 minutes.

Žingsnis 3

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos Žingsnis 3
Į lėkštę sudėkite bulves ir sviestą. Sutrinkite bulves į košę.

Žingsnis 4

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos Žingsnis 4
Į žirnelius suberkite mėtas ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos.

Žingsnis 5

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos Žingsnis 5
Į bulvių košę įmaišykite žirnelių ir mėtų pastą.

Žingsnis 6

Kreminė bulvių košė, žirneliai ir mėtos Žingsnis 6
Perkelkite patiekalą į lėkštę ir jis paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos