Publikavimo data: 2025-08-19
Kreminė svogūnų skonio bulvių košė
Visi bulvių košės receptai prasideda žodžiais: "Virkite bulves, kol suminkštės". Yra ir variantų bei fantazijos vingrybių. Šio recepto bulvių košė turi svogūnų kvapą ir įdomų kreminį svogūnų skonį.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį su vandeniu. Uždėkite ant ugnies.
Žingsnis 2
Nulupkite ir supjaustykite svogūną (aš turiu didelį) gabaliukais. Sudėkite į bulves. Virkite, kol bulvės visiškai išvirs. Jau dabar pajusite ypatingą kvapą, kurio niekada nesulauksite gamindami bulvių košę nevirdami jos kartu su svogūnais.
Žingsnis 3
Pabandykite bulvę perpjauti. Ar jos paruoštos? Nukelkite nuo ugnies ir nuspauskite dalį skysčio. Tuo metu neišpilkite virtų svogūnų!
Žingsnis 4
Įpilkite šilto pieno, druskos, sviesto. Bulves supjaustykite peiliu nedideliais gabalėliais tiesiai į keptuvę ir pradėkite minkyti.
Žingsnis 5
Niekada neplaku tyrės mikseriu, nes ji tampa lipni ir klampi. Visada sutrinu jas įprasta trintuve. Svogūnus sutrinti taip pat lengva, kaip ir bulves.
Žingsnis 6
Jei reikia, įpilkite daugiau pieno. Atkreipkite dėmesį, kad atvėsusi tyrė šiek tiek sukietės. Skani kreminio svogūnų skonio bulvių košė paruošta!
Kategorijos