Kreminė želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Kreminė želė

Grietininė želė yra klasikinis prancūzų desertas, išrastas XVII a. Nuo to laiko receptas šiek tiek pasikeitė, tačiau idėja išliko ta pati - tai oro suflė iš pieno, grietinėlės ir migdolų. Švelni ir oringa kreminė želė gaminama be želatinos iš ryžių miltų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminė želė Žingsnis 1
Paruoškite deserto pagrindą. Pieną padalykite į dvi dalis. Į pirmąją pieno dalį supilkite ryžių miltus ir išmaišykite. Antrąją pieno dalį sumaišykite su grietinėle ir užvirinkite, nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Kreminė želė Žingsnis 2
Paruoškite želė. Sumalkite migdolus, suberkite juos į puodą su pienu ir grietinėle ir pastatykite ant silpnos ugnies. Tada plona srovele supilkite pieną ir miltus. Visą laiką maišydami supilkite cukrų ir muskatą. Pieno mišinį virkite, kol sutirštės.

Žingsnis 3

Kreminė želė Žingsnis 3
Desertą atšaldykite. Supilkite masę į formeles, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tada laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos