Publikavimo data: 2024-04-06
Kreminė želė
Grietininė želė yra klasikinis prancūzų desertas, išrastas XVII a. Nuo to laiko receptas šiek tiek pasikeitė, tačiau idėja išliko ta pati - tai oro suflė iš pieno, grietinėlės ir migdolų. Švelni ir oringa kreminė želė gaminama be želatinos iš ryžių miltų.
Žingsnis 1
Paruoškite deserto pagrindą. Pieną padalykite į dvi dalis. Į pirmąją pieno dalį supilkite ryžių miltus ir išmaišykite. Antrąją pieno dalį sumaišykite su grietinėle ir užvirinkite, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Sumalkite migdolus, suberkite juos į puodą su pienu ir grietinėle ir pastatykite ant silpnos ugnies. Tada plona srovele supilkite pieną ir miltus. Visą laiką maišydami supilkite cukrų ir muskatą. Pieno mišinį virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Desertą atšaldykite. Supilkite masę į formeles, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tada laikykite šaldytuve.
Kategorijos