Kreminės mielių širdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kreminės mielių širdelės

Naminiai kepiniai - tai, kas visiems patiks ant šventinio stalo ir su šeima. Cukrumi apibarstytos širdelių formos mielinės bandelės nepaliks abejingų. Šias bandeles galite gaminti kartu su mažaisiais šeimos nariais, jiems patiks formavimo procesas, o kepimas taps dar įdomesnis.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminės mielių širdelės Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite mieles, supilkite šiltą pieną, 1 šaukštelį cukraus, 1 šaukštą miltų ir išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį 10-15 minučių, kol susidarys putų kepurėlė. Kitame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kiaušinio baltymą.

Žingsnis 2

Kreminės mielių širdelės Žingsnis 2
Tada supilkite mišinį į mielių mišinį, išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite miltus. Užminkykite tešlą, ji turi būti tiršta. Lengvai patepkite stalą sviestu, sudėkite tešlą, išlyginkite ją rankomis ir šiek tiek patepkite sviestu. Išminkykite tešlą, tada įdėkite kitą porciją sviesto.

Žingsnis 3

Kreminės mielių širdelės Žingsnis 3
Tada uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Dar kartą išminkykite tešlą, uždenkite ir vėl palikite pakilti apie 40 minučių. Pakilusią tešlą išverskite ant stalo, padalykite į 12 vienodų dalių, kiekvieną iškočiokite į rutuliuką, uždenkite ir palikite 10 minučių pakilti.

Žingsnis 4

Kreminės mielių širdelės Žingsnis 4
Kamuolį iškočiokite į stačiakampį, viršų patepkite sviestu, susukite į ritinį ir užspauskite kraštus. Sulenkite per pusę, kad viena pusė būtų ant kitos, ir susiaurėjusius kraštus suvyniokite. Sulenktus kraštus perpjaukite išilgai, suvyniokite ir suformuokite širdelės formos bandelę.

Žingsnis 5

Kreminės mielių širdelės Žingsnis 5
Kepimo skardą patepkite aliejumi ir pergamentiniu popieriumi, sudėkite bandeles, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių, kad pakiltų. Kiaušinio trynį lengvai suplakite, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį vandens ir išmaišykite, tada aptepkite bandeles ir palikite 5 min. pakilti. Tada viršų apibarstykite cukrumi ir kepkite orkaitėje, kol paruduos (20-25 min.).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos