Publikavimo data: 2024-06-08
Kreminiai koldūnai su lašiša
Koldūnai su žuvimi istoriškai laikomi tradiciniu prie vandens telkinių gyvenančių žmonių patiekalu. Jie skanūs, aromatingi ir sotūs. Jei kalbėsime apie koldūnus su lašiša, jie turi nemažai privalumų - mažai kalorijų, gausi žuvies sudėtis ir mažiau kenksmingų riebalų. Jei kulinaras nori nustebinti šeimą ar draugus savo šedevru, koldūnai su lašiša - patiekalas tokiai progai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį, druską, kiaušinius ir aliejų. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą (10 min.). Atidėkite į šalį 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą: filė, svogūną ir česnaką sumalkite mėsmale. Pridėkite prieskonių, citrinos sulčių, smulkiai supjaustytų krapų ir grietinėlės. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą plonai iškočiokite, išpjaukite apskritimus, sudėkite faršą ir formuokite koldūnus. Dėkite juos į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes.
Kategorijos