Publikavimo data: 2024-06-09
Kreminiai makaronai su jūros gėrybėmis
Makaronai su jūros gėrybėmis yra tradicinis itališkas patiekalas. Klasikinė tokių makaronų versija vadinama pasta del mare. Jame naudojama plonomis juostelėmis supjaustyta tešla. Galite naudoti tokius makaronus, kokius labiausiai mėgstate. Kad paryškintumėte žuvies ir makaronų skonį, gamindami įberkite šiek tiek muskato riešuto. Makaronai bus minkšti, o žuvies skonis ryškus. Kreminis vyno padažas patiekalui suteikia pikantiškumo. Patiekale puikiai dera aromatai ir skoniai, kurių derinį įvertins jūsų šeima.
Žingsnis 1
Makaronus virkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol jie bus al dente. Makaronai turi būti šiek tiek standūs. Kad nepervirtų, galite vadovautis ant pakuotės pateiktais nurodymais.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite nuluptą svogūną. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną. Kepkite maišydami apie 3 minutes. Į puodą supilkite vyną ir lašišą. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite žuvį 5-6 minutes. Išimkite lašišą į gilią lėkštę ir uždenkite folija, kad ji išliktų šilta.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite grietinėlę ir krapus. Mišinį šiek tiek pašildykite. Į keptuvę sudėkite lašišą, krevetes ir midijas. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Galite įberti mėgstamų jūros gėrybių prieskonių. Porą minučių troškinkite jūros gėrybes padaže.
Žingsnis 4
Išimkite beveik išvirtus makaronus iš puodo ir nusausinkite. Sudėkite juos į puodą su padažu, gerai išmaišykite ir porą minučių pašildykite.
Kategorijos