Publikavimo data: 2024-03-27
Kreminiai makaronai su lašiša
Švelnūs makaronai su lašiša grietinėlėje - originalus lašišų šeimos žuvies receptas. Lašišoje yra daug polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios naudingos organizmui, ypač širdies ir kraujagyslių bei centrinei nervų sistemai. Dėl grietinėlės žuvis nebus sausa, o makaronai bus išvirti iki norimo paruošimo laipsnio "al dente", kas išvertus iš italų kalbos reiškia "iki dantų"!
Žingsnis 1
Paimkite puodą, įpilkite vandens ant dujų. Užvirus į vandenį sudėkite makaronus ir virkite juos 10 minučių.
Žingsnis 2
Lašišą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 4
Nusausinkite makaronus per sietelį.
Žingsnis 5
Paimkite keptuvę, ištirpinkite joje sviestą ir sudėkite griežinėliais supjaustytą raudonąją žuvį.
Žingsnis 6
Kepkite lašišą, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 7
Lašišą užpilkite grietinėle.
Žingsnis 8
Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 9
Išmaišykite patiekalą.
Žingsnis 10
Į keptuvę sudėkite makaronus.
Žingsnis 11
Į grietinėlę įmaišykite lašišą ir makaronus.
Kategorijos