Mantas yra populiarus patiekalas Centrinės Azijos šalyse. Mūsų šalyje jis ne mažiau populiarus nei koldūnai ir virtiniai. Be to, koldūnams pagaminti reikia daugiau laiko. Tačiau svarbiausias skirtumas yra tas, kad malta mėsa mantams neperdirbama per mėsmalę, o būtinai sukapojama peiliu arba kirviu. O manta, kitaip nei koldūnai, valgoma rankomis, kad neišsilietų sultys, kurios kaupiasi mantos viduje.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, į gilų dubenį įpilkite stiklinę vandens, įberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir suberkite persijotus miltus. Išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Suvyniotą į maistinę plėvelę tešlą palikite valandą pastovėti šaldytuve.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Susmulkintą svogūną ir maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 6
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.
Žingsnis 7
Įdėkite manti į garintuvą ir virkite 30 minučių stipriai užvirus vandeniui.
Žingsnis 8
Patiekite karštą.