Publikavimo data: 2024-05-19
Kreminis pyragas su konservuota žuvimi ir bulvėmis
Pyragas vadinamas pilstomuoju, kai paruošiama skysta tešla ir tiesiogine prasme pilama į formą tiesiai ant įdaro. Tačiau yra ir kita pyragų rūšis, kai apatinė tešlos dalis yra įprasta, paruošta minkymo būdu, o viršutinis sluoksnis yra pilstomas. Tokia tešla ruošiama kefyro arba majonezo pagrindu, o ją ruošiant svarbiausia stebėti, kad ji nebūtų per tiršta.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į kefyrą įmaišykite kiaušinius, sodą, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite mišinį ir pradėkite dalimis pilti miltus. Viską kruopščiai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Žuvį sudėkite į lėkštę, nusausinkite skysčio perteklių ir sutrinkite šakute.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi. Išklokite pusę tešlos, tada tolygiai sudėkite bulves ir žuvį, užpildykite likusia tešla. Pašaukite pyragą į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos