Publikavimo data: 2025-08-19
Kreminis terinas su šokoladu ir vaisiais
Terinas - tai ne patiekalas, o maisto gaminimo ir patiekimo būdas. Žodis "terrine" prancūziškai reiškia stačiakampę keraminę formą, kokioje kepame duoną. Anksčiau terrine buvo ruošiamas būtent tokioje formoje, tačiau dabar virėjai leidžia laisvai pasireikšti savo fantazijai. Prancūzijoje terrine gaminamas iš mėsos, žuvies, daržovių ir net saldžios varškės su vaisiais, šokoladu ir cukruotais vaisiais. Šį terrine variantą ypač mėgsta vaikai, todėl siūlome jį paruošti šventiniam stalui. Šį desertą paruošti nėra sudėtinga, tačiau jis tikrai taps saldžiojo stalo puošmena.
Žingsnis 1
Šokolado plyteles sulaužykite mažais gabalėliais, sudėkite sviestą ir ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, maišydami kas 30 sekundžių, kad šokoladas ištirptų tolygiai.
Žingsnis 2
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu cukraus, kol susidarys baltos putos ir cukrus visiškai ištirps. Sudėkite kreminį sūrį ir supjaustytus vaisius ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės, ir įmaišykite į grietinėlės masę.
Žingsnis 3
Išplakite dvigubą grietinėlę mikseriu iki standumo ir supilkite sviesto ir šokolado mišinį. Galite naudoti paruoštą plaktą grietinėlę iš skardinės.
Žingsnis 4
Keksiukų formą išklokite maistine plėvele, jei ji nėra silikoninė. Užpildykite formą puse šokolado masės, tada grietinėlės ir vaisių mišiniu ir vėl uždenkite šokolado mase. Viršų išlyginkite mentele ir padėkite į šaldytuvą 10-11 valandų.
Kategorijos