Publikavimo data: 2025-08-17
Kreminis vyšnių suflė
Klasikiniame tikro prancūziško suflė recepte kiaušinių tryniai maišomi su plaktais baltymais. Suflė kepama orkaitėje nedidelėse kremzlėse ir patiekiama kaip pagrindinis patiekalas arba desertas. Mūsų šalyje populiarūs saldūs desertiniai suflė - ypatingi, labai lengvi, erdvūs desertai, kurių pagrindą sudaro varškė, kiaušiniai, plakta grietinėlė, uogų ar vaisių tyrė. Būtent tokį suflė siūlome pagaminti - jo pagrindą sudaro plakta grietinėlė ir vyšnios, jų derinys įtiks net rafinuočiausiam skoniui.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į nedidelį puodą ir suberkite cukrų. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Į pieną ir cukrų suberkite želatiną ir palikite 10 minučių, kad šiek tiek išbrinktų. Tada nuolat maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps, bet ne iki virimo. Jei pienas su želatina užvirs - desertas nesukietės.
Žingsnis 3
Atidėkite pieną į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Tuo tarpu šiek tiek atšildytas vyšnias sutrinkite trintuvu, tada į vyšnių masę supilkite grietinėlę ir plakite 3-5 minutes.
Žingsnis 4
Sumaišykite vyšnių ir grietinėlės mišinį su pienu, išmaišykite ir supilkite į nedideles lėkštes ar kremus. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių, kad sustingtų.
Kategorijos