Publikavimo data: 2024-05-25
Krevečių dim suma
Dim sum yra populiarus kinų virtuvės patiekalas. Tai maži koldūnai, pagaminti iš plonos krakmolo tešlos. Įdaras gali būti bet koks. Išskirtinis dim sum bruožas yra tas, kad įdaras matomas per permatomą tešlą. Pateikiame gardžių dim sum su krevetėmis ir agurkais receptą. Patiekalas gaunasi lengvas ir pikantiškas. Agurkas įdarui suteikia gaivumo ir traškumo. Patiekite šį patiekalą per šventę ar vakarėlį. Jūsų svečiai jį tikrai įvertins.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įpilkite 400 ml karšto vandens. Supilkite bulvių ir kviečių krakmolą. Viską išmaišykite medine mentele.
Žingsnis 2
Kai krakmolinga tešla bus daugiau ar mažiau vientisa, įpilkite 50 ml augalinio aliejaus. Tešla taps elastinga ir tampri. Toliau minkykite tešlą rankomis ant stalo.
Žingsnis 3
Tešla turi būti vientisa, elastinga ir blizganti. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neišdžiūtų.
Žingsnis 4
Dabar imkitės įdaro. Smulkiai supjaustykite krevetes.
Žingsnis 5
Iš agurkų išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Kuo mažesni, tuo geriau! Taip įdaras bus minkštesnis.
Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite krevetes, agurkus, terijakio padažą, cukrų, smulkintus vištienos kubelius ir maltus juoduosius pipirus. Papildomai druskos dėti nereikia, nes kubeliai yra pakankamai sūrūs patys savaime. Viską sumaišykite.
Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite ilgą "dešrą" ir supjaustykite į mažas porcijas po 40 g.
Žingsnis 8
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki 1 mm storio. Tešla turi būti šiek tiek permatoma. Ant kiekvieno plokštainio dėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 9
Įdarą suvyniokite į tešlą ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 10
Garinkite dim sum 4-5 minutes.
Žingsnis 11
Patiekite patiekalą papuošę žalumynais ir sezamo sėklomis. Gero apetito!
Kategorijos