Publikavimo data: 2024-06-09
Krevečių ir sūrio pyragas
Kas gali būti subtilesnio ir gardesnio už krevečių ir kepto grietinės, sūrio ir kiaušinių įdaro derinį? Šis pyragas, įrėmintas traškia trapios tešlos plutele, yra išties karališkas. Jį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Daugeliui jis taps mėgstamiausiu skanėstu, kai tik jo paragausite.
Žingsnis 1
Sviestą sudėkite į dubenį ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite grietinę bei 100 g tarkuoto sūrio, išmaišykite. Tada palaipsniui supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkykite tešlą ir 15-20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kol tešla šaldoma, paruoškite pyrago įdarą. Išplakite kiaušinius su grietine, majonezu, druska, pipirais ir prieskoniais. Įdėkite 250 g tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į kepimo indą taip, kad liktų šonai. Dėkite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę 15 minučių. Tada ant apkeptos tešlos sudėkite nuluptas krevetes ir užpilkite jas grietinės įdaru. Kepkite orkaitėje dar 30 minučių.
Kategorijos