Publikavimo data: 2025-08-18
Krevetės grietinėlės ir laimo padaže
Krevetės yra jūrų gyvūnai, tačiau yra ir gėlavandenių, kurių iš viso yra daugiau kaip du tūkstančiai rūšių. Jos turi mažai kalorijų, bet daug kalcio ir baltymų. Skaniausiomis ir kokybiškiausiomis laikomos ryškiaspalvės, drėgnos, be baltų dėmių ir dryžių krevetės.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką, smulkiai sukapokite peiliu arba sutrinkite blenderiu. Smulkiai supjaustykite žoleles peiliu. Nulupkite krevetes nuo kiautų ir galvų. Kiekvieną laimą perpjaukite per pusę, rankomis arba sulčiaspaude išspauskite sultis iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su dviejų rūšių aliejumi, sudėkite krevetes ir kepkite 2-4 minutes. Tada supilkite sojų padažą, laimo sultis, grietinėlę, smulkintus krapus ir česnakus. Kepkite dar penkias minutes.
Kategorijos