Publikavimo data: 2024-04-08
Krevetės ir kalmarai grietinėlės padaže
Kalmarų su krevetėmis grietinėlės padaže receptas yra labai paprastas. Kalmarų skonis, maistingumas ir naudingumas vertinamas visame pasaulyje. Pirkdami šias jūros gėrybes atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą po oda. Ji turėtų būti šviesios kreminės spalvos. Geltona arba violetinė skerdenos spalva reiškia, kad laikymo metu ji pakartotinai atšalo. Geriau natūraliai atitirpinti šaldytuve arba šiltame pasūdytame vandenyje. Mėsa turi būti tvirta ir tirštos konsistencijos.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Puode užvirinkite vandenį ir druską. Į verdantį vandenį sudėkite paruoštas kalmarų skerdenas ir vėl užvirkite. Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite kalmarus po dangčiu dar 5 minutėms. Tada nusunkite vandenį ir gerai atvėsinkite mėsą. Atvėsusius kalmarus supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Apkepkite jūros gėrybes. Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite 2-4 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite česnaką ir kepkite ne ilgiau kaip 1 minutę. Sudėkite krevetes, virtus kalmarus ir midijų mėsą į kepintus svogūnus ir išmaišykite. Tada ant jūros gėrybių supilkite grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir 1-2 minutes troškinkite jūros gėrybes po dangčiu. Svarbiausia neperkepti jūros gėrybių, kad jos netaptų "guminės".
Kategorijos