Publikavimo data: 2024-04-06
Krevetės, keptos ryžiuose
Keptuvėje keptos krevetės su ryžiais, su kiaušiniu ir daržovėmis, po sojų padažu - tai skanus ir maistingas azijietiškas patiekalas. Jį galės pasigaminti kiekviena šeimininkė. Be krevečių, į patiekalą dedama pomidorų, todėl jis gaunasi sultingas ir minkštas. Gaminimui geriau naudoti sultingus mėsingus pomidorus. Krevetes geriau imti dideles arba vidutinio dydžio, bet ne mažas. Ant jų neturi būti tamsių dėmių. Žingsnis po žingsnio aprašytas receptas padės teisingai paruošti ryžius su krevetėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Ryžius sudėkite į gilų puodą, užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Pasūdykite ir sumažinkite ugnį iki mažos. Uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių, kol išgaruos visas vanduo.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiaušinį maišydami kepkite 20 sekundžių. Sudėkite virtus ryžius, išmaišykite ir kepkite 1 minutę. Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną ir krevetes. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Supilkite sojų padažą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite šviežius pomidorus.
Kategorijos