Publikavimo data: 2024-04-08
Krevetės Teriyaki padaže
Keptuvėje keptos krevetės Teriyaki padaže - Subalansuotas patiekalas su stipriu saldžiarūgščiu skoniu. Tikrasis Teriyaki - yra blizgus ir blizgus, klampios konsistencijos padažas. Jis puikiai tinka prie patiekalų su mėsa, paukštiena, jūros gėrybėmis. Kad patiekalas būtų tobulas, svarbu pasirinkti šviežias ir kokybiškas krevetes. Jei kiautai išdžiūvę, mėsa gelsvos spalvos ir matosi juodos dėmės - tai senos krevetės. Pirmenybę reikėtų teikti krevetėms, kurių spalva lygi, tolygi, o uodega užriesta.
Žingsnis 1
Marinuokite daržoves. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite sezamų (arba alyvuogių) aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite 1 minutę. Prie svogūnų sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir cukiniją ir lengvai apkepkite, kol jos įpusės kepti. Šis procesas truks ne ilgiau kaip 2-3 minutes. Nusausinkite daržoves sietelyje ir leiskite aliejui nusivarvėti.
Žingsnis 2
Paruoškite jūros gėrybes. Nulupkite atšildytas krevetes. Tokios formos jas suberkite į įkaitintą keptuvę su likusiu sezamų aliejumi. Sudėkite česnaką, imbierą ir čiobrelius. Kepkite iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Kai krevetės terijakio padaže paruduos, supilkite vandenį, kad šiek tiek apsemtų, ir troškinkite, kol išvirs, uždengę dangčiu ant silpnos ugnies dar apie 3 minutes. Sumaišykite keptas daržoves su trimis šaukštais terijakio padažo ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Sumaišykite marinuotas daržoves ir krevetes. Sudėkite daržoves į keptas krevetes ir kelias minutes pašildykite jas keptuvėje. Pats terijakio padažas yra sūraus skonio, todėl papildomos druskos nereikia.
Kategorijos