Publikavimo data: 2024-04-01
"Kriauklės" grietinėlės padaže
Įdarui idealiai tinka "kriauklės" arba, kaip jos vadinamos Italijoje, "conchiglioni". Makaronų tėvynėje šeimininkės juos gamina ne tik su malta mėsa, bet ir su daržovėmis bei jūros gėrybėmis. Yra net originalių variantų - su varške, vyšniomis ar vaisiais.
Žingsnis 1
Paimkite puodą, supilkite į jį 1,5 litro vandens, pastatykite ant didelės ugnies ir šiek tiek pasūdykite. Į verdantį vandenį sudėkite conchiglioni. Jiems užvirus, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite 10 minučių. Kai makaronai išvirs, išimkite juos iš puodo ir perkelkite į sietelį. Kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite faršą. Įpilkite nedidelį kiekį pomidorų sulčių ir, gerai išmaišę, kepkite faršą apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai sukapokite česnaką. Paimkite gilų dubenį ir sumaišykite sūrį, česnaką, grietinėlę, papriką ir raudonėlį.
Žingsnis 4
Įdarykite paruoštus conchiglioni - 1 kiautui naudokite 1 arbatinį šaukštelį faršo. Uždenkite kepimo indą folija. Į jį sudėkite kriaukles su mėsa. Užpilkite grietinėlės padažu ir dėkite į orkaitę 15 minučių.
Kategorijos