Publikavimo data: 2024-06-23
Krienų šaknų cholodets
Krienų želė - dažnas svečias ant bet kurios rusų šeimos stalo. Šis patiekalas dėl savo neįtikėtino skonio ir naudos organizmui populiarus jau dešimtmečius. Šaltienoje esantis kolagenas stabdo senėjimą, šalina toksinus ir suteikia odai elastingumo. Želatina naudinga sąnariams, o krienų šaknis pasižymi priešvėžinėmis savybėmis ir apsaugo nuo bakterijų bei mikrobų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos kumpį užpilkite 2,5 litro vandens. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Nuimkite putas. Į puodą sudėkite krienų šaknį, svogūną, lauro lapą, pipirus ir morkas. Palikite virti 6-7 valandas. Likus 1 valandai iki virimo pabaigos pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą ir sultinį. Išimkite mėsą, atvėsinkite ją ir atskirkite nuo kaulo. Smulkiai supjaustykite. Sūdykite ir perkoškite sultinį.
Žingsnis 3
Paruoškite šaltus pyragėlius su krienais. Sutarkuokite krienų šaknį tarkavimo mašinėle. Ant šaltibarščių formos dugno sudėkite mėsą, ant viršaus užberkite česnako. Ant viršaus užpilkite sultinio ir uždėkite krienų. Atvėsinkite šaltibarščius kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą 5 valandoms.
Kategorijos