Kubietiški ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kubietiški ryžiai

Kubietiško tipo ryžius lygiomis dalimis sudaro vienas indiškas ingredientas (pupelės) ir vienas azijietiškas ingredientas (ryžiai), kuriuos į Vakarų pusrutulį atvežė europiečiai. Kuboje ryžiai su pupelėmis (Congrí) dažnai ruošiami kaip garnyras. Žodį Congrí kubiečiai perėmė iš kaimynų haitiečių, kurie raudonąsias pupeles vadina kongo, o ryžius - ri. Ryžių ir pupelių garnyras paprastai patiekiamas prie tradicinės keptos kiaulienos per šventes arba savaitgalio pietus. Jis taip pat puikiai tinka vegetarams ir veganams.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
97 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (40 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kubietiški ryžiai Žingsnis 1
Išvirkite ryžius ir pupeles. Ryžius virkite 1 šaukšte pasūdyto vandens, kol suminkštės (apie 15 minučių). Pupeles užpilkite vandeniu, kad jos būtų visiškai apsemtos, įberkite 1 šaukštelį druskos, česnako ir virkite 45 minutes. Tada išimkite česnaką ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Kubietiški ryžiai Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite stambia tarka. Papriką supjaustykite griežinėliais. Daržoves 5 minutes pakepinkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Supjaustykite pomidorus kubeliais, sudėkite į daržoves ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Kubietiški ryžiai Žingsnis 3
Paruoškite kubietiško stiliaus ryžius. Į daržoves suberkite 0,5 šaukštelio druskos, cukrų, pipirus, pupeles ir ryžius ir gerai išmaišykite. Palikite po uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos