Publikavimo data: 2024-06-08
Kubietiški ryžiai
Kubietiško tipo ryžius lygiomis dalimis sudaro vienas indiškas ingredientas (pupelės) ir vienas azijietiškas ingredientas (ryžiai), kuriuos į Vakarų pusrutulį atvežė europiečiai. Kuboje ryžiai su pupelėmis (Congrí) dažnai ruošiami kaip garnyras. Žodį Congrí kubiečiai perėmė iš kaimynų haitiečių, kurie raudonąsias pupeles vadina kongo, o ryžius - ri. Ryžių ir pupelių garnyras paprastai patiekiamas prie tradicinės keptos kiaulienos per šventes arba savaitgalio pietus. Jis taip pat puikiai tinka vegetarams ir veganams.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius ir pupeles. Ryžius virkite 1 šaukšte pasūdyto vandens, kol suminkštės (apie 15 minučių). Pupeles užpilkite vandeniu, kad jos būtų visiškai apsemtos, įberkite 1 šaukštelį druskos, česnako ir virkite 45 minutes. Tada išimkite česnaką ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite stambia tarka. Papriką supjaustykite griežinėliais. Daržoves 5 minutes pakepinkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Supjaustykite pomidorus kubeliais, sudėkite į daržoves ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite kubietiško stiliaus ryžius. Į daržoves suberkite 0,5 šaukštelio druskos, cukrų, pipirus, pupeles ir ryžius ir gerai išmaišykite. Palikite po uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies 5 minutes.
Kategorijos