Publikavimo data: 2024-06-08
Kubietiški ryžiai - arroz a la cubana
Kubos virtuvė - tai ispanų, afrikiečių ir kreolų virtuvės mišinys. Jai būdingi ypatumai, kuriuos lemia neįprasti ingredientai ir Karibų jūros regiono receptai. Kuboje tipišką patiekalą "arroz a la Cubana" sudaro balti ryžiai su pomidorų padažu, keptu kiaušiniu ir išilgai perpjautu bei apkeptu prinokusiu bananu. Kubietiški ryžiai yra mėgstami studentų dėl paprasto paruošimo ir lengvai prieinamų ingredientų. Kartu jie būna labai sotūs ir skanūs.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 1 šaukštelį druskos, ryžių prieskonius ir ryžius suberkite į vandenį. 20 minučių pavirkite. Tada kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų padažą. Svogūną 3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Į svogūnus sudėkite pomidorus ir troškinkite 5 minutes. Įberkite 1 šaukštelį druskos. Padažą atvėsinkite ir sumaišykite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite kubietiško stiliaus ryžius. Bananus kepkite ant didelės ugnies po 1 minutę. Iškepkite glaistytus kiaušinius. Ketvirtadalį ryžių sudėkite į dubenį, apverskite į lėkštę. Ryžių viduryje padarykite įdubimą ir užpilkite pomidorų padažu. Šalia ryžių dėkite vieną keptą kiaušinį ir dvi kepto banano puseles.
Kategorijos