Publikavimo data: 2024-01-06
Kukurūzų blynai receptas
Kukurūzų blynai - greitas ir paprastas patiekalas. Kukurūzų miltai turi dietinių savybių. Juose nėra glitimo. Tačiau turi kalcio, magnio ir naudingų vitaminų. Kukurūzų miltų blynus galima gaminti su gyvuliniu ir augaliniu pienu. Naudokite kokosų arba migdolų pieną. Blyneliai iš kukurūzų miltų būna skanūs ir sotūs. Ir ne prastesni už įprastus.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus. Miltus gerai persijokite per sietelį. Kiaušinius nuplaukite vandeniu su muilu.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą kukurūzų blynams. Paimkite gilų dubenį ir įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną (galite naudoti kokosų pieną). Įberkite druskos, cukraus. Viską gerai suplakite mikseriu arba plaktuvu dideliu greičiu apie 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Palaipsniui įmaišykite kukurūzų miltus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, bet neperplakite, nes kitaip susidarys gumuliukų. Tešla turi būti šiek tiek skysta. Į tešlą supilkite bekvapį aliejų (galite naudoti saulėgrąžų, kukurūzų arba alyvuogių aliejų). Išmaišykite ir palikite tešlą 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Dabar kepkite blynus. Gerai įkaitinkite keptuvę ir pirmą kartą įpilkite šiek tiek aliejaus. Tai daroma tam, kad pirmasis blynas nepriliptų. Imkite maždaug pusę samčio tešlos, supilkite ją ant keptuvės ir sukamaisiais judesiais paskirstykite. Kepkite blyną po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Jis turi būti rudas ir auksinis.
Žingsnis 5
Tą patį padarykite ir su likusia tešla. Prieš kepdami kiekvieną naują blyną, gerai išmaišykite tešlą, kad nuo dugno pasišalintų kukurūzų miltai. Tada blynus galima susukti į ritinėlį ar trikampį ir patiekti.
Žingsnis 6
Puikus kukurūzų blynų priedas bus varškės įdaras. Jį lengva pasigaminti. Tereikia varškę pertrinti per sietelį. Ir pridėti kiaušinio trynį, cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, citrinos arba apelsino žievelės, 1 valgomąjį šaukštą lydyto sviesto ir gerai išmaišyti. Jei norisi, galima įdėti nuplautų sultenių.
Kategorijos