Publikavimo data: 2024-04-14
Kukurūzų burrito
Klasikinis kukurūzų burito receptas atsirado Meksikoje ir išpopuliarėjo visame pasaulyje. Be kukurūzų branduolių, burrito sudėtyje taip pat yra vištienos ir pupelių. Produktus galima keisti pagal savo skonį, pridedant prieskonių ir sultingumo. Burrito patiekiami tortilijose - kukurūzų arba kvietinėse tortilijose. Mūsų šalyje tortilijas galima pakeisti pitos duona. Burrito gaminimui reikia paimti šviežią vištienos krūtinėlę ir prieš gaminant įdarą ją apkepti. Kad patiekalas būtų aštresnio skonio, pagardinkite jį aštriu padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos filė pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi 4-5 min. ant didelės ugnies, kol paruduos. Padėkite mėsą į lėkštę. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite svogūną, česnaką ir pipirus apie 5 minutes. Retkarčiais pamaišykite. Pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Paruoškite burritus. Ant tortilijos sudėkite vištieną, keptas daržoves, įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą konservuotų kukurūzų ir pupelių ir apšlakstykite kečupu. Suvyniokite tortiliją į vamzdelį, užlenkdami kraštą apačioje, kad įdaras neišbyrėtų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite burritos 8 minutes ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kategorijos