Publikavimo data: 2025-08-17
Kukurūzų ir upėtakių salotos
Salotos su kukurūzais ir upėtakiais - ryškaus skonio ir išvaizdos patiekalas. Salotoms geriau rinktis šiek tiek sūdytą upėtakį. Jis pasižymi subtiliu, švelniu skoniu, kuris puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis. Marinuotas raudonasis svogūnas suteikia salotoms lengvo pikantiškumo, o konservuoti kukurūzai - malonaus saldumo. Dėl sveikų ingredientų ir grietinės padažo šias salotas pagrįstai galima laikyti dietinėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Marinuokite svogūnus. Tam jį smulkiai supjaustykite, pabarstykite žiupsneliu druskos ir cukraus, užpilkite actu ir augaliniu aliejumi. Palikite marinuotis 15 minučių. Pomidorą supjaustykite kubeliais, agurką - griežinėliais. Upėtakį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į salotinę sudėkite paruoštus ingredientus: upėtakius, pomidorus, agurkus ir marinuotus svogūnus. Iš kukurūzų skardinės išpilkite skystį ir sudėkite grūdus prie žuvies ir daržovių. Įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.
Kategorijos