Publikavimo data: 2024-06-09
Kukurūzų košė su krevetėmis su grietinėlės padažu
Šiame patiekale virta košė ir krevetės puikiai dera su švelniu grietinėlės padažu. Šis receptas yra vienas iš garsiosios ispaniškos paeljos variantų. Kukurūzų košės yra daugelyje ispaniškų receptų, įskaitant tradicinius, todėl patiekalas patiks vaikams, o dėl neįprasto jūros gėrybių skonio jį įvertins ir suaugusieji.
Žingsnis 1
Keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus. Viską išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Supilkite vandenį, grietinėlę, druską ir pipirus pagal skonį ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus, išmaišykite ir tada sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite, kol suminkštės, 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir iš karto sudėkite čederį. Viską išmaišykite iki vientisos tekstūros, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Krevetes sudėkite ant vienos pusės ant košės viršaus. Šiek tiek prispauskite, kad jos būtų įpusėjusios košę. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite krevetes su kukurūzų koše apie 5-7 minutes.
Kategorijos