Kukurūzų miltų duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Kukurūzų miltų duona

Kvapni, skani ir tokia saulėta kukurūzų miltų duona! Į tešlą galite įberti ciberžolės, kad ji taptų dar šviesesnė, sveikesnė ir aromatingesnė. Naminė duona visada yra geriausias sprendimas, nes taip tiksliai žinote, kas joje yra, o tai visada saugiau ir sveikiau. Šią duoną patiekite su karšta sriuba, aromatingu daržovių troškiniu arba pusryčiams - su koše ar kiaušiniene arba kaip sumuštinius su paštetu, grietinėle, varške, uogiene, džemu ar džemu.
Gaminimo laikas
205 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 1
Į gilų dubenį persijokite kvietinius miltus ir kukurūzų miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 2
Šiltą pieną supilkite į atskirą gilų dubenį, suberkite šviežias mieles, druską, cukrų ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 3
Į kiaušinių ir pieno mišinį suberkite persijotą miltų mišinį, išmaišykite.

Žingsnis 4

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 4
Minkykite tešlą, kol ji nebelips, pabarstykite miltais. Į tešlą taip pat įmaišykite suminkštintą sviestą.

Žingsnis 5

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 5
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite ant jos išminkytą tešlą.

Žingsnis 6

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 6
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje, kad 1,5-2 valandas pakiltų.

Žingsnis 7

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 7
Pakilusią tešlą pašaukite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.

Žingsnis 8

Kukurūzų miltų duona Žingsnis 8
Dantų krapštuku patikrinkite, ar duona paruošta - ji turi likti sausa. Perkelkite duoną ant grotelių, leiskite jai šiek tiek pailsėti ir patiekite, mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos