Publikavimo data: 2024-04-09
Kukurūzų miltų duona
Kvapni, skani ir tokia saulėta kukurūzų miltų duona! Į tešlą galite įberti ciberžolės, kad ji taptų dar šviesesnė, sveikesnė ir aromatingesnė. Naminė duona visada yra geriausias sprendimas, nes taip tiksliai žinote, kas joje yra, o tai visada saugiau ir sveikiau. Šią duoną patiekite su karšta sriuba, aromatingu daržovių troškiniu arba pusryčiams - su koše ar kiaušiniene arba kaip sumuštinius su paštetu, grietinėle, varške, uogiene, džemu ar džemu.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį persijokite kvietinius miltus ir kukurūzų miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Šiltą pieną supilkite į atskirą gilų dubenį, suberkite šviežias mieles, druską, cukrų ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kiaušinių ir pieno mišinį suberkite persijotą miltų mišinį, išmaišykite.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą, kol ji nebelips, pabarstykite miltais. Į tešlą taip pat įmaišykite suminkštintą sviestą.
Žingsnis 5
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite ant jos išminkytą tešlą.
Žingsnis 6
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje, kad 1,5-2 valandas pakiltų.
Žingsnis 7
Pakilusią tešlą pašaukite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.
Žingsnis 8
Dantų krapštuku patikrinkite, ar duona paruošta - ji turi likti sausa. Perkelkite duoną ant grotelių, leiskite jai šiek tiek pailsėti ir patiekite, mėgaukitės!
Kategorijos