Publikavimo data: 2025-08-17
Kukurūzų salotos "Kiaulpienių gėlės"
"Kiaulpienių žiedai" - ryškios ir įspūdingos salotos, kurioms galima naudoti ir konservuotus kukurūzus, ir virtas kruopas. Jei norite, šviežius agurkus galima pakeisti marinuotais agurkais. Salotoms rinkitės kietų rūšių sūrį - olandišką, šveicarišką, "Gouda" ir kitų rūšių. Jei norite, kad salotų skonis būtų švelnesnis, tinka minkšti sūriai: grūdėtos tekstūros Adygea sūris arba kreminio skonio ir varškės konsistencijos rikota.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Į puodą įpilkite vandens, įmeskite kiaušinius ir virkite 8 minutes. Tada perliekite juos šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite nuo lukštų. Du trynius pasilikite papuošimui ir sutrinkite juos šakute su ciberžole ir paprika. Likusius kiaušinius susmulkinkite peiliu arba stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Sumaišykite salotų ingredientus. Agurkus, sūrį ir tarkuotus kiaušinius sudėkite į gilų dubenį arba salotinę. Į likusius ingredientus suberkite kukurūzus, įberkite druskos ir pipirų. Apšlakstykite salotas majonezu ir išmaišykite. Palikite pastovėti šaldytuve 10-15 minučių.
Kategorijos