Publikavimo data: 2024-06-16
Kumpio ir sūrio paplotėliai
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai gardūs su saldžiais ir pikantiškais įdarais. Iš šviežios ir mielinės sluoksniuotos tešlos gaminami kruasanai, rasstegai, picos, sūrio lazdelės, baklava ir kiti skanėstai. Namuose paruošti sluoksniuotos tešlos gaminius gana paprasta, tereikia apsirūpinti kantrybe ir geru sviestu. Tačiau tam reikia laiko. Tačiau paruošta sluoksniuota tešla pravers, kai neturėsite laiko vargti su tešla ir reikės labai greitai pagaminti skanėstą. Išbandykite mūsų kumpio ir sūrio sluoksniuotos tešlos receptą, ir jie tikrai jūsų nenuvils. Juos galima patiekti kaip pirmą patiekalą arba savarankišką užkandį.
Žingsnis 1
Supjaustykite kumpį ir pomidorus 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite tokio pat storio griežinėliais, ne platesniais už kumpio griežinėlį.
Žingsnis 2
Kai tešla atitirps, padalykite ją į dvi dalis ir iškočiokite iki 2-3 milimetrų storio. Stenkitės tešlą iškočioti ta pačia kryptimi, tada jos sluoksniai kepant bus ryškesni. Ant vienos tešlos pusės dėkite įdarą - po vieną griežinėlį kumpio, sūrio ir pomidoro.
Žingsnis 3
Palikite maždaug 2 cm atstumą vienas nuo kito, kad galėtumėte suformuoti lakštų kraštus. Uždenkite antru tešlos sluoksniu ir plona stikline arba specialiu tešlos žiedu įspauskite lakštinius į tešlą. Taip vienu metu atskirsite paplotėlius vieną nuo kito ir užklijuosite kraštus. Nesijaudinkite, jei valandėlę krašteliai nesilaikys sandariai, kepdami jie išaugs į viršų, bet neišsiskleis.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje kečupą sumaišykite su majonezu ir kiaušiniu. Mišinį suplakite šakute arba plaktuvu. Papuošimui pabarstykite sezamo sėklomis. Bus dar įdomiau, jei pabarstymui sumaišysite baltųjų ir juodųjų sezamų sėklas.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃, atsargiai perkelkite paplotėlius į kepimo skardą ir kepkite maždaug 30 minučių. Leiskite jiems šiek tiek pailsėti orkaitėje, bet ją išjunkite.
Kategorijos