Publikavimo data: 2024-10-12
Kumpio šašarma
Šavarma yra arabiškas patiekalas. Jis atsirado prieš kelis dešimtmečius, bet greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Klasikinį šavarmos receptą sudaro: vištiena, pomidorai, agurkai ir padažas. Šavarma su kumpiu ne visai atitinka klasikinį receptą, tačiau ji nepraranda skonio, visi ingredientai taip pat gerai dera tarpusavyje. Toks patiekalas tinka šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Paimkite nedidelį dubenėlį. Smulkiai supjaustykite kopūstus. Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į dubenį su smulkintais kopūstais. Supilkite aliejų ir actą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Krapus smulkiai supjaustykite, pašalinkite stambius kotelius. Į dubenį supilkite grietinę ir suberkite krapus. Įdėkite sutrintą česnaką. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Plonais griežinėliais supjaustykite kumpį ir agurkus, pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais. Daržoves ir kumpį atidėkite į šalį. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Ant pitos krašto dėkite 50 g morkų ir kopūstų salotų, tada ¼ agurkų ir pomidorų. Tada dėkite 50 g kumpio ir 50 g sūrio. Viską užpilkite grietinės ir sūrio padažu.
Žingsnis 5
Švelniai užlenkite šoninius kraštus ir uždėkite juos ant įdaro. Neleisdami jiems išsiskleisti, ant įdaro uždėkite dalį lakšto nuo savęs, per daug nespausdami, ir pradėkite lankstyti iki galo.
Kategorijos