Publikavimo data: 2024-04-17
Kuskusas garnyrui
Kuskusas - tai iš kviečių, ypač manų kruopų, pagaminti grūdai. Jis plačiai paplitęs tokiose šalyse kaip Marokas, Tunisas, Alžyras, Izraelis. Kuskuso gaminimas yra gana kruopštus procesas. Manų kruopos apipilamos vandeniu ir susmulkinamos į didesnes daleles, tada džiovinamos ir persijojamos. Nuo senų laikų Rytuose kuskusą rankomis ruošdavo moterys, tačiau dabar šis procesas mechanizuotas. Norėdami sužinoti, kaip tinkamai paruošti kuskusą, žr. šį receptą.
Žingsnis 1
Supilkite kuskusą į puodą. Įberkite porą žiupsnelių druskos.
Žingsnis 2
Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Kruopų ir vandens santykis turi būti 1:1, todėl kuskusas bus trapus.
Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę dangčiu. Palikite kuskusą garuose 10 minučių.
Žingsnis 4
Įmaišykite virtą kuskusą. Įdėkite gabalėlį sviesto ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 5
Kuskusas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos