Kuskusas garnyrui pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kuskusas garnyrui

Kuskusas - tai iš kviečių, ypač manų kruopų, pagaminti grūdai. Jis plačiai paplitęs tokiose šalyse kaip Marokas, Tunisas, Alžyras, Izraelis. Kuskuso gaminimas yra gana kruopštus procesas. Manų kruopos apipilamos vandeniu ir susmulkinamos į didesnes daleles, tada džiovinamos ir persijojamos. Nuo senų laikų Rytuose kuskusą rankomis ruošdavo moterys, tačiau dabar šis procesas mechanizuotas. Norėdami sužinoti, kaip tinkamai paruošti kuskusą, žr. šį receptą.
Gaminimo laikas
12 min.
Laikas virtuvėje
2 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
32 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kuskusas garnyrui Žingsnis 1
Supilkite kuskusą į puodą. Įberkite porą žiupsnelių druskos.

Žingsnis 2

Kuskusas garnyrui Žingsnis 2
Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Kruopų ir vandens santykis turi būti 1:1, todėl kuskusas bus trapus.

Žingsnis 3

Kuskusas garnyrui Žingsnis 3
Uždenkite keptuvę dangčiu. Palikite kuskusą garuose 10 minučių.

Žingsnis 4

Kuskusas garnyrui Žingsnis 4
Įmaišykite virtą kuskusą. Įdėkite gabalėlį sviesto ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 5

Kuskusas garnyrui Žingsnis 5
Kuskusas paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos