Publikavimo data: 2024-02-04
Kuskusas su daržovėmis ir midijomis receptas
Pirmą kartą apie kuskusą pradėta kalbėti XIII amžiuje. Tuo metu dykumą kertantys prekybininkai pastebėjo berberų moteris, gaminančias neįprastus grūdus. Buvo akivaizdu, kad jis išvirė greičiau nei neperdirbti grūdai. Būtent dėl to patiekalas greitai paplito Alžyre, Libijoje, Tunise ir Maroke. Iš šių šalių kuskusas lėtai, bet užtikrintai pateko į Prancūziją, o kiek vėliau patiekalas iš kruopų su daržovių, mėsos ar jūros gėrybių priedais paplito visoje Europoje.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus, morkas, paprikas, cukinijas, vyšninius pomidorus ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės, suberkite paprikas, cukinijas, druską ir išmaišykite. Kartu troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Į daržoves supilkite kuskusą ir vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol vanduo išgaruos.
Žingsnis 4
Į kuskusą sudėkite vyšninius pomidorus ir virkite dar 2 minutes, tada sudėkite midijas, išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos