Publikavimo data: 2024-01-20
Kuskusas su džiovintais vaisiais receptas
Mažos, apvalios, šviesiai geltonos kruopos pasižymi dideliu kaloringumu ir maistingumu. 100 g sauso produkto yra 386 kalorijos, tačiau termiškai apdorojant kuskusas išverdamas ir 100 g galutinio produkto yra tik 112 kcal. Jūsų organizmas jums padėkos, jei dieną pradėsite skaniais pusryčiais - kuskusu su džiovintais vaisiais. Kruopose yra daug makro- ir mikroelementų, kurie padeda stiprinti imunitetą, gaminti hormonus, stimuliuoja smegenis, raumenis, inkstus ir odą.
Žingsnis 1
Kuskusą kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Džiovintus vaisius porą valandų arba geriau per naktį pamirkykite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 2
Paruoškite kuskusą: kuskusą supilkite į gilų dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Uždengę dangčiu palaikykite 5-7 min. grikių ir vandens santykis apskaičiuojamas taip: 1/1, jei norite sausesnio ir trapaus kuskuso, arba 1/2, jei norite minkštesnio ir vientiso kuskuso.
Žingsnis 3
Riešutus susmulkinkite peiliu arba trintuvu.Prieš smulkindami riešutus geriau perkoškite keptuvėje arba džiovinkite orkaitėje ne ilgiau kaip 4 minutes.
Žingsnis 4
Džiovintus vaisius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Nuimkite dangtį nuo dubens, kuriame virė kuskusas. Kuskusą išmaišykite šakute.
Žingsnis 6
Paruoškite patiekalą: į dubenį su kuskusu suberkite džiovintus vaisius, riešutus ir medų. Išmaišykite. Patiekite kuskusą su papildomu medumi.
Žingsnis 7
Į paruoštą kuskusą galite įdėti vanilės, cinamono, muskato riešuto, kokoso drožlių ir šviežių arba džiovintų bananų griežinėlių.
Kategorijos