Publikavimo data: 2024-04-14
Kuskusas su mėsa
Kuskusas yra labai populiarus Artimuosiuose Rytuose ir Magrebo šalyse (Tunise, Libijoje, Maroke). Dažniausiai kuskusas gaminamas iš kviečių, t. y. manų kruopų. Vienas iš pagrindinių kuskuso privalumų - paprastas paruošimas. Jo nereikia virti, tereikia užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir 5-7 minutes virti garuose. Šiame recepte siūlome gaminti kuskusą su mėsa ir daržovėmis. Pasirodo, tai labai skanus, sotus ir lengvas patiekalas.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 5 min. kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite mėsą. Kepkite ją ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 7
Supilkite vandenį ir užvirinkite.
Žingsnis 8
Supilkite kuskusą į keptuvę ir tolygiai paskirstykite mentele. Įberkite dar šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 9
Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite 5-7 minutes, kol kuskusas visiškai sugers vandenį.
Žingsnis 10
Išvirusį kuskusą nukelkite nuo ugnies. Suberkite smulkintas petražoles ir išmaišykite. Patiekite.
Žingsnis 11
Papuoškite patiekalą porų žiedais. Gero apetito!
Kategorijos