Kuskusas su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Kuskusas su mėsa

Kuskusas yra labai populiarus Artimuosiuose Rytuose ir Magrebo šalyse (Tunise, Libijoje, Maroke). Dažniausiai kuskusas gaminamas iš kviečių, t. y. manų kruopų. Vienas iš pagrindinių kuskuso privalumų - paprastas paruošimas. Jo nereikia virti, tereikia užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir 5-7 minutes virti garuose. Šiame recepte siūlome gaminti kuskusą su mėsa ir daržovėmis. Pasirodo, tai labai skanus, sotus ir lengvas patiekalas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kuskusas su mėsa Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Kuskusas su mėsa Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Kuskusas su mėsa Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 4

Kuskusas su mėsa Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 5 min. kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 5

Kuskusas su mėsa Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite mėsą. Kepkite ją ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 6

Kuskusas su mėsa Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes.

Žingsnis 7

Kuskusas su mėsa Žingsnis 7
Supilkite vandenį ir užvirinkite.

Žingsnis 8

Kuskusas su mėsa Žingsnis 8
Supilkite kuskusą į keptuvę ir tolygiai paskirstykite mentele. Įberkite dar šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.

Žingsnis 9

Kuskusas su mėsa Žingsnis 9
Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite 5-7 minutes, kol kuskusas visiškai sugers vandenį.

Žingsnis 10

Kuskusas su mėsa Žingsnis 10
Išvirusį kuskusą nukelkite nuo ugnies. Suberkite smulkintas petražoles ir išmaišykite. Patiekite.

Žingsnis 11

Kuskusas su mėsa Žingsnis 11
Papuoškite patiekalą porų žiedais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos