Publikavimo data: 2025-08-19
Kuskusas su vaivorykštinėmis paprikomis
Kuskusas su vaivorykštinėmis paprikomis - tai spalvingo, sotaus ir labai sveiko patiekalo receptas. Jį galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos arba kaip šaltą užkandį. Kuskusas yra vienas iš tų grūdinių produktų, kurių nereikia mirkyti ir ilgai virti. Tiesą sakant, tai net ne grūdai, o drėgnų miltų ir manų kruopų mišinys, gaunamas iš kietųjų kviečių. Kuskusas yra malonaus riešutų skonio, jame yra daug organizmui svarbių mikroelementų, dėl kurių jis taip vertinamas Alžyre, Tunise, Maroke, Izraelyje ir Artimuosiuose Rytuose.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Supilkite svogūnus ir česnakus. Maišydami kepkite 2-3 minutes. Supilkite karštą vandenį, sudėkite saldžiąją papriką ir šviežias žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite. Virkite minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite kuskusą su vaivorykštinėmis paprikomis. Supilkite kuskusą į puodą su daržovėmis ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Palikite pastovėti 10 minučių, kad garuotų.
Kategorijos