Publikavimo data: 2024-03-25
Kuskuso plovas su vištienos filė
Kuskusas yra tradicinė Magrebo šalių - Alžyro, Maroko ir Tuniso - grūdinė kultūra. Jis gaminamas iš kietųjų kviečių, kaip ir manų kruopos. Kuskusas naudojamas kaip įvairių karštųjų patiekalų ir salotų pagrindas. Pagrindinis jo privalumas yra tas, kad jo nereikia virti. Pakanka užpilti kuskusą verdančiu vandeniu ir uždengus dangčiu virti 5 minutes. Dėl to kuskuso plovas su vištienos filė paruošiamas labai greitai ir lengvai. Rezultatas - skanus ir sotus rytietiško stiliaus patiekalas.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 5
Paprikas supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus bei morkas 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite vištieną ir česnaką ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Daržoves ir vištieną pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 9
Sudėkite kuskusą į puodą ir užpilkite 1 puodeliu verdančio vandens. Sudėkite pomidorų pastą ir papriką. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite 5-7 minutes. Kuskuso nereikia virti, jis turi tik garuoti.
Žingsnis 10
Nuimkite plovą nuo ugnies ir išmaišykite.
Žingsnis 11
Kuskuso plovą papuoškite aitriosiomis paprikomis.
Kategorijos