Publikavimo data: 2024-05-25
Kvapnus osetinų pyragas su bulvėmis
Įdomi osetinų pyragų atmaina - pyragas su bulvėmis ir avies brynza. Patiekalas skirtas gurmanams, tačiau net ir tie, kurie nemėgsta avies pieno produktų, turėtų jo paragauti, nepasitikėjimas išnyks. Kvepiantis šviežiai iškeptu pyragu, kurio viduje yra bulvių ir bryndzos, užkariaus ir šeimos narių, ir šia proga atvykusių svečių širdis. Jam pagaminti reikia labai nedaug pinigų, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki 30 laipsnių, įberkite druskos, įpilkite mielių. Išmaišykite ir supilkite miltus, tada pašildytą sviestą, užminkykite tešlą, palikite ją pakilti ir pailsėti 1 valandą.
Žingsnis 2
Įdarui išvirkite bulves. Įpilkite truputį pieno ir suberkite tarkuotą bryndzą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į plokščius pyragėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro. Sudėkite pyragą taip, kaip parodyta paveikslėlyje. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir dėkite siūle žemyn. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir subadykite šakute. Viduryje padarykite garų skylę. Pašaukite į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 13-15 minučių.
Kategorijos