Publikavimo data: 2024-05-25
Kvapnus osetinų pyragas su ualibacho sūriu
Osetiškas ualibacho pyragas pagal vietos papročius simbolizuoja Dievo, saulės ir žemės vienybę. Nepaisant gilios reikšmės, pats pyragas yra kvapnus ir sotus, o jo skonis toks pat turtingas kaip ir nacionalinės potekstės simboliai. Tikras Kaukazo virtuvės atstovas, jis iškeptas vienu atsikvėpimu, įdomus savo tekstūra, tačiau jam teks šiek tiek pakloti pinigų.
Žingsnis 1
Į miltus suberkite mieles, cukrų, druską, augalinį aliejų, išmaišykite ir supilkite šiltą vandenį. Užminkykite tešlą. Leiskite jai pastovėti ir pakilti. Tada išminkykite ir vėl leiskite pakilti. Padalykite tešlą į tris dalis.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite ir taip pat padalykite į tris dalis. Sudėkite pyragą. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite ir į vidurį dėkite įdarą.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Visus kraštus suimkite centre, šiek tiek iškočiokite ir padarykite garų angą. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę 15 minučių. Paruoštą pyragą aptepkite sviestu.
Kategorijos