Publikavimo data: 2024-06-15
Kvapnūs saulėje džiovinti pomidorai
Saulėje džiovinti pomidorai su kvapniomis žolelėmis, alyvuogių aliejumi - produktas, atkeliavęs pas mus iš Graikijos, Italijos ir Turkijos. Šiandien pomidorai atsirado viso pasaulio parduotuvių lentynose ir tapo įprasti gaminti namuose. Tuo tarpu pirkti jų nereikia. Pomidorų sezono metu galite juos paruošti savo namų virtuvėje. Taip apdoroti pomidorai ilgai laikomi ir išlaiko visas savo savybes. Jie naudojami daugelyje patiekalų - nuo paprastų iki sudėtingų.
Žingsnis 1
Pomidorus perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį. Česnaką supjaustykite griežinėliais. Iš rozmarino pašalinkite lapelius. Giliame dubenyje sumaišykite pomidorus, pusę česnako, druską, cukrų, bazilikus ir rozmarinus.
Žingsnis 2
Pomidorus su česnakais ir žolelėmis sudėkite ant kepimo skardos. Pašaukite juos į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę ir laikykite 4-5 valandas. Tada sudėkite juos į stiklainį sluoksniais su česnakais ir rozmarinais ir užpilkite karštu aliejumi.
Kategorijos