Publikavimo data: 2025-08-17
Kvapnus užkandis - kepti kalmarai su česnakais ir riešutais
Šis receptas su kalmarais išsiskiria visiškai nesudėtingu gaminimo procesu, tačiau patiekalas nepraranda savo skonio ir aromatų. Priešingai, produktų rinkinys prie to tik prisideda. Taip pat nereikėtų pamiršti apie šių jūros gėrybių naudą - jose yra daug baltymų, vitaminų B6, PP, E, C, mineralinių medžiagų ir polinesočiųjų riebalų. Ko verta tiek daug širdies kalio jos sudėtyje! Atsižvelgdami į šią naudą, ruoškite tokias salotas savo šeimai ir jie visada bus sveiki.
Žingsnis 1
Panardinkite kalmarus į verdantį vandenį ir po kelių sekundžių ištraukite. Tada nulupkite plėvelę ir nuplaukite. Supjaustykite juos kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu. Kepkite ant silpnos ugnies 3 minutes ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Žingsnis 2
Kitoje keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite smulkintą česnaką ir riešutus - vos 20 sekundžių. Įberkite druskos, pipirų, smulkintų krapų žalumynų. Šiuo padažu užpilkite kalmarus.
Kategorijos