Publikavimo data: 2024-06-11
Kvašas iš borodino duonos
Kvasas yra tradicinis slavų tautų gėrimas. Tai puikus gaivinantis ir troškulį malšinantis gėrimas. Iki XII a. kvasas buvo gaminamas tirštesnis ir stipresnis už šiuolaikinį alų. Tai buvo alkoholinis gėrimas. Nuo XII a. pradėtas gaminti dviejų rūšių rūgpienis. Natūralus fermentuotas rūgpienis (nealkoholinis) ir virintas rūgpienis (alkoholinis). Siūlome jums nealkoholinio kvaso receptą. Mūsų kvasas yra malonaus karamelės skonio. Jis gerina medžiagų apykaitą ir labai teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą.
Žingsnis 1
Supjaustykite duoną batonais. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies. Kai keptuvė įkaista, sudėkite duoną ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 2
Paimkite trijų litrų stiklainį. Į jį supilkite reikiamą cukraus kiekį, tada mieles ir užpilkite viena stikline vandens. Išmaišykite ir pastatykite į šiltą vietą.
Žingsnis 3
Kai tik pasirodys nedidelė kepurė, įpilkite likusio vandens ir sudėkite visą skrudintą duoną. Uždenkite marle.
Žingsnis 4
Palikite jį šiltoje vietoje 1-2 dienoms. Kai tik rūgpienis nustoja "žaisti", nusausinkite jį per marlę.
Žingsnis 5
Iškepusią tešlą galima padėti į šaldytuvą arba panaudoti kitai partijai.
Kategorijos