Kvašas iš borodino duonos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Kvašas iš borodino duonos

Kvasas yra tradicinis slavų tautų gėrimas. Tai puikus gaivinantis ir troškulį malšinantis gėrimas. Iki XII a. kvasas buvo gaminamas tirštesnis ir stipresnis už šiuolaikinį alų. Tai buvo alkoholinis gėrimas. Nuo XII a. pradėtas gaminti dviejų rūšių rūgpienis. Natūralus fermentuotas rūgpienis (nealkoholinis) ir virintas rūgpienis (alkoholinis). Siūlome jums nealkoholinio kvaso receptą. Mūsų kvasas yra malonaus karamelės skonio. Jis gerina medžiagų apykaitą ir labai teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvašas iš borodino duonos Žingsnis 1
Supjaustykite duoną batonais. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies. Kai keptuvė įkaista, sudėkite duoną ir kepkite, kol taps auksinė.

Žingsnis 2

Kvašas iš borodino duonos Žingsnis 2
Paimkite trijų litrų stiklainį. Į jį supilkite reikiamą cukraus kiekį, tada mieles ir užpilkite viena stikline vandens. Išmaišykite ir pastatykite į šiltą vietą.

Žingsnis 3

Kvašas iš borodino duonos Žingsnis 3
Kai tik pasirodys nedidelė kepurė, įpilkite likusio vandens ir sudėkite visą skrudintą duoną. Uždenkite marle.

Žingsnis 4

Kvašas iš borodino duonos Žingsnis 4
Palikite jį šiltoje vietoje 1-2 dienoms. Kai tik rūgpienis nustoja "žaisti", nusausinkite jį per marlę.

Žingsnis 5

Kvašas iš borodino duonos Žingsnis 5
Iškepusią tešlą galima padėti į šaldytuvą arba panaudoti kitai partijai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos