Publikavimo data: 2024-06-11
Kvašas su sultenėmis
Puikią alternatyvą sodai ir jos konservantams galite pasigaminti patys namuose! Tai - rusiškas rūgpienis! Kvasas turi tūkstančius receptų. Ruošiant šį gaivųjį gėrimą dažnai naudojami ruginės duonos trupiniai. Jie džiovinami ant mažos ugnies ir sausoje keptuvėje. Kad kvasas fermentuotųsi, į jį dedama mielių, o kad skonis būtų malonesnis ir švelnesnis - cukraus. Čia taip pat būtina pridėti sultenių. Sultenių paviršiuje yra laukinių mielių. Jos taip pat pradeda fermentacijos procesą!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės ruginę duoną perpjaukite pusiau. Džiovinkite duonos riekes keptuvėje, retkarčiais jas apversdami.
Žingsnis 2
Paimkite švarų stiklainį ir į jį suberkite ruginės duonos trupinius. Suberkite cukrų ir iki pusės pripilkite vandens. Palikite stiklainį 45 minutėms. Duonos trupiniai turi sugerti vandenį.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į 3 litrų talpos stiklainį. Sudėkite mieles ir cukrų.
Žingsnis 4
Pridėkite dar šiek tiek ruginių džiūvėsėlių ir supilkite į stiklainį reikiamą kiekį vandens. Palikite stiklainį 6 valandoms.
Žingsnis 5
Skystį per marlę perkoškite į kitą stiklainį. Į stiklainį su suminkštėjusia rugine duona įberkite dar šiek tiek ruginių džiūvėsėlių, cukraus ir sultenių.
Žingsnis 6
Skystį supilkite atgal į 3 litrų stiklainį. Uždenkite stiklainį sūrmaišiu ir 24 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Po to kisielius su sultenėmis jau paruoštas!
Kategorijos