Kvašas su sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Kvašas su sultenėmis

Puikią alternatyvą sodai ir jos konservantams galite pasigaminti patys namuose! Tai - rusiškas rūgpienis! Kvasas turi tūkstančius receptų. Ruošiant šį gaivųjį gėrimą dažnai naudojami ruginės duonos trupiniai. Jie džiovinami ant mažos ugnies ir sausoje keptuvėje. Kad kvasas fermentuotųsi, į jį dedama mielių, o kad skonis būtų malonesnis ir švelnesnis - cukraus. Čia taip pat būtina pridėti sultenių. Sultenių paviršiuje yra laukinių mielių. Jos taip pat pradeda fermentacijos procesą!
Gaminimo laikas
2160 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
36 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvašas su sultenėmis Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės ruginę duoną perpjaukite pusiau. Džiovinkite duonos riekes keptuvėje, retkarčiais jas apversdami.

Žingsnis 2

Kvašas su sultenėmis Žingsnis 2
Paimkite švarų stiklainį ir į jį suberkite ruginės duonos trupinius. Suberkite cukrų ir iki pusės pripilkite vandens. Palikite stiklainį 45 minutėms. Duonos trupiniai turi sugerti vandenį.

Žingsnis 3

Kvašas su sultenėmis Žingsnis 3
Supilkite mišinį į 3 litrų talpos stiklainį. Sudėkite mieles ir cukrų.

Žingsnis 4

Kvašas su sultenėmis Žingsnis 4
Pridėkite dar šiek tiek ruginių džiūvėsėlių ir supilkite į stiklainį reikiamą kiekį vandens. Palikite stiklainį 6 valandoms.

Žingsnis 5

Kvašas su sultenėmis Žingsnis 5
Skystį per marlę perkoškite į kitą stiklainį. Į stiklainį su suminkštėjusia rugine duona įberkite dar šiek tiek ruginių džiūvėsėlių, cukraus ir sultenių.

Žingsnis 6

Kvašas su sultenėmis Žingsnis 6
Skystį supilkite atgal į 3 litrų stiklainį. Uždenkite stiklainį sūrmaišiu ir 24 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Po to kisielius su sultenėmis jau paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos