Publikavimo data: 2024-05-01
Kviečių košė ant vandens
Soros košė su vandeniu būna tokia pat skani kaip ir su pienu. Tokią košę galima patiekti ne tik kaip sveiką pusryčių patiekalą, bet ir kaip garnyrą prie mėsos, žuvies, daržovių užkandžių. Sorų skonis priklauso nuo grūdų kokybės. Geriau gaminti iš aukščiausios rūšies kruopų. Joje mažiau priemaišų ir sugedusių kruopų. Sorų košė gera tuo, kad dera su beveik visais produktais, įskaitant vaisius, uogas, sirupus.
Žingsnis 1
Paruoškite sorų košę ant vandens. Nuplautas kruopas suberkite į puodą. Užpilkite dviem stiklinėmis vandens, pasūdykite. Užvirinkite. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Po to košės paviršių patepkite sviestu.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite košę pastovėti dar 15 minučių, kad kruopos visiškai išbrinktų.
Kategorijos