Publikavimo data: 2024-05-01
Kvietinė košė piene su riešutais ir medumi
Pagal šį receptą paruošta pieno košė yra tikra vitaminų bomba. Be įprastų ingredientų, į patiekalą įeina smulkinti riešutai ir medus. Dėl to sorų košė tampa dar skanesnė ir sveikesnė. Gamindami sorų košę, nepirkite garuose virtų kruopų. Joje yra mažiausiai naudingų medžiagų. Antrąją vietą pagal šį rodiklį užima maltos kruopos. Geriausia pirkti iš nesmulkintų grūdų nusausintas soras. Tokių sorų galite nusipirkti sveiko maisto parduotuvėse arba diabetikams skirtuose skyriuose.
Žingsnis 1
Paruoškite sorų košę su pienu. Puode užvirinkite vandenį. Į jį suberkite soras. Virkite 15 minučių, kol pusiau išvirs. Po to nupilkite likusį vandenį. Kitame inde užvirinkite pieną. Tada supilkite jį į soras. Virkite dar 10 minučių, kol pienas visiškai išgaruos. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Įpilkite sviesto. Išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite košę dar 10 minučių. Po to sudėkite medų ir riešutus ir išmaišykite.
Kategorijos