Publikavimo data: 2025-08-18
Kyukyu - azerbaidžanietiški kiaušiniai su žolelėmis
Įdomus, sotus ir sveikas patiekalas su mielu ir šiek tiek juokingu pavadinimu - kyukyu. Daugelio pasaulio šalių virtuvėse yra panašių patiekalų, kai žalumynų ir daržovių mišinys užpilamas kiaušiniais ir kepamas ant viryklės po dangčiu arba orkaitėje. Tokie patiekalai gaminami lengvai ir greitai, iš nesunkiai randamų produktų, o nacionalinis skonis ir šiek tiek nepažįstami gaminimo būdai taip vilioja juos išbandyti savo virtuvėje. Kyukyu yra Azerbaidžano patiekalas, o jo gaminimo variantai įvairiuose regionuose gali skirtis - kaip ir barščių, koldūnų ar kitų patiekalų gaminimas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite visas žoleles ir sumaišykite jas dideliame dubenyje. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros kaitvietės, sudėkite į ją sviestą ir susmulkintą česnaką. Vyšnias perpjaukite pusiau. Šakute arba plaktuvu suplakite kiaušinius su jogurtu, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Sumaišykite smulkintas žoleles ir kiaušinių mišinį, supilkite į keptuvę ir ant viršaus išdėliokite vyšninių pomidorų puseles. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos