Publikavimo data: 2024-04-01
Lašiša grietinėlės padaže
Lašiša grietinėlės padaže - tai puikus švelnios raudonos žuvies filė su grietinėlės padažu, keptos po sūriu, derinys. Lašišai grietinėlės padaže ruošti geriau imti šviežią žuvį. Tačiau galite gaminti ir iš šaldytos. Lašišos grietinėlės padaže receptas paprastas, tačiau jam paruošti reikia laiko. Lašiša ruošiama ne visa. Ji supjaustoma kepsniais ar net gabalėliais. Lašišai virti galite naudoti bet kokią grietinėlę, tačiau skonis bus subtilesnis, jei naudosite tirštesnę grietinėlę.
Žingsnis 1
Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite sultis į atskirą indą. Išspauskite skystį iš kauliukų ir minkštimo.
Žingsnis 2
Įtrinkite lašišą druska ir pipirais. Sudėkite gabalėlius į kepimo indą ir apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius. Išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite žoleles, tarkuotą sūrį, garstyčias ir citrinos žievelę. Gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant lašišos.
Žingsnis 4
Įdėkite lašišą į iki 190-200 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Tiek laiko užteks, kad padažas šiek tiek išgaruotų, o lašiša įsigertų į grietinėlės skonį.
Kategorijos