Lašiša grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Lašiša grietinėlės padaže

Lašiša grietinėlės padaže - tai puikus švelnios raudonos žuvies filė su grietinėlės padažu, keptos po sūriu, derinys. Lašišai grietinėlės padaže ruošti geriau imti šviežią žuvį. Tačiau galite gaminti ir iš šaldytos. Lašišos grietinėlės padaže receptas paprastas, tačiau jam paruošti reikia laiko. Lašiša ruošiama ne visa. Ji supjaustoma kepsniais ar net gabalėliais. Lašišai virti galite naudoti bet kokią grietinėlę, tačiau skonis bus subtilesnis, jei naudosite tirštesnę grietinėlę.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, žuvis, kiaušiniai.
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša grietinėlės padaže Žingsnis 1
Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite sultis į atskirą indą. Išspauskite skystį iš kauliukų ir minkštimo.

Žingsnis 2

Lašiša grietinėlės padaže Žingsnis 2
Įtrinkite lašišą druska ir pipirais. Sudėkite gabalėlius į kepimo indą ir apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Palikite marinuotis 15 minučių.

Žingsnis 3

Lašiša grietinėlės padaže Žingsnis 3
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius. Išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite žoleles, tarkuotą sūrį, garstyčias ir citrinos žievelę. Gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant lašišos.

Žingsnis 4

Lašiša grietinėlės padaže Žingsnis 4
Įdėkite lašišą į iki 190-200 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Tiek laiko užteks, kad padažas šiek tiek išgaruotų, o lašiša įsigertų į grietinėlės skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos