Lašiša grietinėlės padaže receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Lašiša grietinėlės padaže receptas

Lašiša pradėta ruošti, kai atsirado pirmosios pakrantės gyvenvietės. Po kelių šimtmečių žmonės suprato, kad lašišą galima sūdyti ir rūkyti, taip išsaugant šią riebią, maistingą ir švelnią mėsą žiemai. Šiandien šios žuvies galima gauti bet kuriuo metų laiku, dieną ar naktį, tačiau svarbiausia ją tinkamai paruošti, kad būtų išsaugota kuo daugiau vertingų jos savybių.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša grietinėlės padaže receptas Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite į 2 dalis. Nuplaukite svogūną ir krapus ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Lašiša grietinėlės padaže receptas Žingsnis 2
Lašišos filė sudėkite į kepimo indą, supilkite vandenį, lauro lapą ir pipirų grūdelius. Uždenkite indą folija ir 15 minučių pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 3

Lašiša grietinėlės padaže receptas Žingsnis 3
Išimkite žuvį iš orkaitės ir supilkite sultinį į puodą. Sudėkite grietinėlę, svogūną, krapus, maltus pipirus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir kukurūzų miltus iki vientisos masės ir supilkite į puodą.

Žingsnis 4

Lašiša grietinėlės padaže receptas Žingsnis 4
Nuolat maišydami virkite padažą, kol sutirštės, ant silpnos ugnies.

Žingsnis 5

Lašiša grietinėlės padaže receptas Žingsnis 5
Iškeptą lašišos filė sudėkite į lėkštę, apšlakstykite šiltu padažu ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos