Publikavimo data: 2024-02-04
Lašiša grietinėlės padaže receptas
Lašiša pradėta ruošti, kai atsirado pirmosios pakrantės gyvenvietės. Po kelių šimtmečių žmonės suprato, kad lašišą galima sūdyti ir rūkyti, taip išsaugant šią riebią, maistingą ir švelnią mėsą žiemai. Šiandien šios žuvies galima gauti bet kuriuo metų laiku, dieną ar naktį, tačiau svarbiausia ją tinkamai paruošti, kad būtų išsaugota kuo daugiau vertingų jos savybių.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite į 2 dalis. Nuplaukite svogūną ir krapus ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Lašišos filė sudėkite į kepimo indą, supilkite vandenį, lauro lapą ir pipirų grūdelius. Uždenkite indą folija ir 15 minučių pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 3
Išimkite žuvį iš orkaitės ir supilkite sultinį į puodą. Sudėkite grietinėlę, svogūną, krapus, maltus pipirus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir kukurūzų miltus iki vientisos masės ir supilkite į puodą.
Žingsnis 4
Nuolat maišydami virkite padažą, kol sutirštės, ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Iškeptą lašišos filė sudėkite į lėkštę, apšlakstykite šiltu padažu ir patiekite.
Kategorijos