Publikavimo data: 2024-03-24
Lašiša majonezo tešloje
Tešla su majonezu padės atskleisti raudonos žuvies skonį. Svarbiausias dalykas gaminant šį patiekalą - kad tešlos konsistencija būtų be gumuliukų. Tokia tešla paprastai pagardinama prieskoniais, kurie žuvies skoniui suteiks gilesnio ir intensyvesnio aromato - į tešlą dedama maltų juodųjų pipirų, ciberžolės arba kalendros. Kad tešla būtų puri, į ją paskutiniame posūkyje reikėtų įberti miltų, o kad būtų tiršta, galima įberti šiek tiek džiūvėsėlių. Dėl jų plutelė taps traški.
Žingsnis 1
Dubenyje plaktuvu įmuškite du kiaušinius.
Žingsnis 2
Į kiaušinius supilkite majonezą ir vandenį. Vėl suplakite mišinį.
Žingsnis 3
Įberkite druskos, pipirų ir kalendrų. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Palaipsniui į mišinį įmaišykite 130 g miltų ir kelias minutes minkykite tešlą.
Žingsnis 5
Lašišą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Apvoliokite lašišos gabalėlius miltuose, tada panardinkite į tešlą.
Žingsnis 7
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite žuvį ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.
Kategorijos