Lašiša po kailiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Lašiša po kailiu

Salotos "Lašiša po kailiu" yra vienas iš tradicinių rusų virtuvės patiekalų, gaminamas iš lengvai sūdytos žuvies ir daržovių. Lašiša puikiai dera su negausaus skonio bulvėmis, burokėliais ir morkomis, papildydama jas ir suteikdama patiekalui malonų sūrų poskonį. Taigi salotos būna švelnios, maistingos ir labai skanios. Įdomu tai, kad sovietmečiu šis skanėstas buvo laikomas prašmatnumo ženklu, buržuazinio gyvenimo elementu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša po kailiu Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir žuvį. Virtas ir nuluptas bulves sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo grotelių. Taip pat sutarkuokite morkas arba supjaustykite jas plonais šiaudeliais. Tą patį padarykite ir su burokėliais. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Lašiša po kailiu Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Padėkite kepimo žiedą ant lėkštės. Į žiedo vidų sudėkite lašišos gabalėlius - tai pirmasis salotų sluoksnis. Tada ant žuvies paviršiaus paskleiskite svogūnus, aptepkite juos majonezu ir šiek tiek pasūdykite. Tada išdėliokite bulves, vėl patepkite majonezu ir druska. Tą patį padarykite su morkomis, tada su burokėliais. Salotas uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos