Publikavimo data: 2024-06-08
Lašiša po kailiu
Salotos "Lašiša po kailiu" yra vienas iš tradicinių rusų virtuvės patiekalų, gaminamas iš lengvai sūdytos žuvies ir daržovių. Lašiša puikiai dera su negausaus skonio bulvėmis, burokėliais ir morkomis, papildydama jas ir suteikdama patiekalui malonų sūrų poskonį. Taigi salotos būna švelnios, maistingos ir labai skanios. Įdomu tai, kad sovietmečiu šis skanėstas buvo laikomas prašmatnumo ženklu, buržuazinio gyvenimo elementu.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir žuvį. Virtas ir nuluptas bulves sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo grotelių. Taip pat sutarkuokite morkas arba supjaustykite jas plonais šiaudeliais. Tą patį padarykite ir su burokėliais. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Padėkite kepimo žiedą ant lėkštės. Į žiedo vidų sudėkite lašišos gabalėlius - tai pirmasis salotų sluoksnis. Tada ant žuvies paviršiaus paskleiskite svogūnus, aptepkite juos majonezu ir šiek tiek pasūdykite. Tada išdėliokite bulves, vėl patepkite majonezu ir druska. Tą patį padarykite su morkomis, tada su burokėliais. Salotas uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos