Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše

Raudonoji žuvis yra labai naudingas ir svarbus produktas žmogaus sveikatai. Joje gausu ne tik lengvai virškinamų baltymų ir sveikųjų riebalų, bet ir daug B grupės vitaminų, A, E, PP, C, D, H, mikro- ir makroelementų (kalio, jodo, fosforo, kalcio, natrio, chromo, magnio ir kitų). Bulvėse gausu skaidulų ir mikroelementų (vitamino B6, vitamino C, kalio, fosforo), jos gali pagerinti medžiagų apykaitą. Lašišos kepsnys su bulvių koše - puikus pasirinkimas vakarienei.
Gaminimo laikas
28 min.
Laikas virtuvėje
12 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai, Žuvis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 1
Sūdykite lašišos kepsnį, tolygiai paskleiskite druską po visą žuvies paviršių.

Žingsnis 2

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, įdėkite kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių, kol jis iškeps iki pusės ir susidarys būdinga lengvai parudavusi plutelė.

Žingsnis 3

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 3
Apkeptą kepsnį užpilkite saldžiuoju aitriųjų paprikų padažu.

Žingsnis 4

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 4
Toliau troškinkite lašišą padaže, kol kepsnys bus visiškai iškepęs.

Žingsnis 5

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 5
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite bulves ir statykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite bulves 10-12 minučių.

Žingsnis 6

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 6
Virtas bulves sutrinkite trintuvu.

Žingsnis 7

Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše Žingsnis 7
Į tyrę supilkite grietinėlę ir toliau minkykite iki vientisos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos