Publikavimo data: 2024-03-23
Lašiša su saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu ir kremine bulvių koše
Raudonoji žuvis yra labai naudingas ir svarbus produktas žmogaus sveikatai. Joje gausu ne tik lengvai virškinamų baltymų ir sveikųjų riebalų, bet ir daug B grupės vitaminų, A, E, PP, C, D, H, mikro- ir makroelementų (kalio, jodo, fosforo, kalcio, natrio, chromo, magnio ir kitų). Bulvėse gausu skaidulų ir mikroelementų (vitamino B6, vitamino C, kalio, fosforo), jos gali pagerinti medžiagų apykaitą. Lašišos kepsnys su bulvių koše - puikus pasirinkimas vakarienei.
Žingsnis 1
Sūdykite lašišos kepsnį, tolygiai paskleiskite druską po visą žuvies paviršių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, įdėkite kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių, kol jis iškeps iki pusės ir susidarys būdinga lengvai parudavusi plutelė.
Žingsnis 3
Apkeptą kepsnį užpilkite saldžiuoju aitriųjų paprikų padažu.
Žingsnis 4
Toliau troškinkite lašišą padaže, kol kepsnys bus visiškai iškepęs.
Žingsnis 5
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite bulves ir statykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite bulves 10-12 minučių.
Žingsnis 6
Virtas bulves sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 7
Į tyrę supilkite grietinėlę ir toliau minkykite iki vientisos masės.
Kategorijos