Publikavimo data: 2024-06-22
Lašišos ir avokadų mėsainis
Pagrindinis amerikietiško greitojo maisto patiekalas nuėjo ilgą kelią kulinarijoje, tačiau jau praėjusiame amžiuje jis išpopuliarėjo visame pasaulyje. Iš pradžių mėsainiai buvo ruošiami iš mėsos, dažniau jautienos arba vištienos. Laikui bėgant atsirado daugybė įdaro variantų. Šiame recepte alternatyva mėsos paplotėliui yra plokštainis iš smulkiai supjaustytų lašišos filė gabalėlių varškėje su žolelėmis. Prie mėsainio pridėkite kelis avokado griežinėlius, o bandeles aptepkite čiobreliais pagardintu varškės sūriu. Skanus patiekalas paruoštas!
Žingsnis 1
Nulupkite avokadą ir supjaustykite plonais griežinėliais ant pjaustymo lentelės. Nuo lašišos filė pašalinkite odą, žvynus, kaulus ir pelekus. Supjaustykite filė mažais gabalėliais. Susmulkinkite rozmariną.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą lašišą, pusę varškės, sviestą ir žaliuosius svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 3
Likusią pusę varškės sumaišykite su rozmarinais. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 4
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Iš anksčiau paruoštos lašišos ir varškės mišinio suformuokite plokštainį. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 5
Mėsainių bandeles perpjaukite skersai ir viršutinį apatinės bandelės gabalėlį patepkite varškės ir čiobrelių mišiniu. Ant viršaus uždėkite špinatų lapų ir avokado griežinėlių.
Žingsnis 6
Ant avokado uždėkite keptą varškės ir lašišos plokštainį.
Žingsnis 7
Įdarą uždenkite viršutine mėsainio bandelės puse.
Žingsnis 8
Kadangi mėsainis yra per didelis, jį prilaikykite medine lazdele. Taip jis nesubyrės. Lašišos ir avokadų mėsainis paruoštas!
Kategorijos